top of page
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

UF ... ZAHĂRUL

Conform INS (Institutul Național de Statistică) în anul 2018 românul a consumat în medie 25,7 kg de zahăr rafinat. Cu alte cuvinte, 2 kg de zahăr / lună = 0,5 kg zahăr / săptămână = 70 g zahăr / zi.

Adică un pic mai mult de 6 LINGURI DE ZAHĂR ÎN FIECARE ZI !


Zahărul epuizează organismul, alterându-i procesele metabolice de bază.


Rezultatul : stare de oboseală, anemie nutrițională, stres, expunere la diferite afecțiuni legate de carențe, predispunere la afecțiuni cardiovasculare.

Evident că toate acestea pot crește riscul de a suferi de multiple alte afecțiuni (printre care obezitate și ... afectare osteo-articulară).


SOLUȚIA:

1. JOS consumul de zahăr și de produse alimentare care îl conțin (produse de patiserie, biscuiți, tarte, sucuri, iaurturi, cereale procesate, dilcețuri, compoturi, siropuri și mâncăruri gătite, shake-uri, creme, conserve, băuturi carbogazoase, bere, ciocolate, băuturi de la automate .... - un veritabil val seismic ! ).


2. Consumați fructele de sezon.

Fructoza din fructe este un zahăr „lent” care asigură un nivel crescut de energie revitalizantă și facilitează asimilarea mineralelor și a vitaminelor, ceea ce zahărul rafinat este incapabil să facă.

De remarcat că și legumele, frunzele verzi și semințele sunt surse importante de glucide perfect asimilabile.


Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page